park-hoeven-logo-2021-web

Trainingen Alles-in-1 (junioren)

Om het speelniveau van de junioren te verbeteren en het spelplezier te vergroten bieden wij bij TSV Park Hoeven trainingen voor tennis, padel en squash aan.

De trainingen worden bij verzorgd door KNLTB gekwalificeerde trainers van Joffe van der Heijden Tennis, Padel en Squash. Ze geven hun eigen kennis, passie en ervaring op een leerzame wijze door aan de jeugd. Joffe van der Heijden zelf is de hoofdtrainer bij Park Hoeven. 

De trainingen aan de kinderen zijn afgestemd op hun leeftijd en mogelijkheden. Zo leert ieder kind gaandeweg de juiste techniek en kunnen ze al relatief snel wedstrijden spelen. Ze ontwikkelen niet alleen hun balgevoel en techniek, maar ook hun algehele coördinatie en sportbewustzijn wordt gestimuleerd. Hierdoor ervaren ze veel plezier aan hun sport! Er ontstaan nieuwe vriendschappen en leerzame situaties door samenwerken met de bal.

De lessen worden gegeven op de volgende dagen en tijdvakken:

  • Tennis
    • Maandag t/m donderdag tussen 15.00 en 19.00 uur
  • Padel
    • Maandag tussen 15:00 en 19:00 uur

Om training te kunnen volgen dient uw kind lid te zijn van Park Hoeven. Voor een eerste kennismaking met tennis, padel of squash bieden we de mogelijkheid tot een serie lessen van 10 weken waarin uw kind kan ervaren hoe leuk de sport is. Het is dan nog niet nodig om lid te zijn van onze vereniging.

Inschrijftermijn en start nieuw trainingsseizoen
Park Hoeven heeft voor de junioren een Alles-in-1 benadering. Hiermee word je een jaar lang lid waarbij lidmaatschap en trainingen (en meer) inclusief zijn. Er hoeft dan ook niet apart ingeschreven te worden voor de trainingen. Zie voor meer informatie de pagina over het Alles-in-1 lidmaatschap.

Ook leden die geen Alles-in-1 lidmaatschap hebben kunnen trainingen volgen. Inschrijven gaat via de website van Park Hoeven door naar ‘Mijn Park Hoeven’ -> ‘Activiteiten’ te gaan.

Na sluiting van de inschrijvingstermijn ontvangt u het trainingsschema met trainingsdata, tijden en teamgenoten.

Indelen van trainingen
Bij het indelen van de trainingen kijken de trainers naar leeftijd en ervaring. De lessen van de Alles-in-1 pakketten A en B duren 60 minuten. Pakketten C en D gaan uit van lessen van 90 minuten waarbij voor pakket C rekening gehouden wordt met de mogelijkheden van deelnemers.

Tijdens de schoolvakanties, nationale feestdagen en bepaalde evenementen op Park Hoeven worden er in principe geen trainingen gegevens. Het kan zijn dat er door slechte weersomstandigheden of ziekte van de trainer een les niet door kan gaan. Dat wordt via e-mail of groepsapp gecommuniceerd. Om die lessen in te halen hebben we jaarlijks 2 inhaaldagen die door de trainer vastgesteld worden. Deze inhaaldagen worden tijdig gecommuniceerd.

Voorjaarscyclus & Najaarscyclus
In januari wordt er een trainingscyclus van 20 trainingen aangeboden. Dat noemen we de voorjaarscyclus (tot de zomervakantie). In het najaar, direct na de zomervakantie tot aan de Kerstvakantie, bieden we een cyclus van 15 trainingen aan.
Tussentijds instromen is mogelijk wanneer er nog ruimte is in bestaande groepen en het niveau aansluit. Gedurende het trainingsseizoen kan bij voldoende deelnemers ook tussentijds een nieuwe groep starten indien er banen en trainers beschikbaar zijn. De kosten zijn dan naar rato.
 

Jongste jeugd
Jonge kinderen (tussen de 6 en 8 jaar) starten met lessen op een kleiner veld. Door veel te oefenen tegen de glazenwand van de padelbaan is het balgevoel binnen enkele weken al onder de knie. Ze leren kleinschalig de basis van het spel zoals de forehand, backhand en service.
Als de kinderen dit niveau onder de knie hebben wordt over gegaan op een driekwart veld. Naast het balgevoel en -techniek, wordt het gevoel voor de eigen positie op het veld ontwikkeld. Rond de 10-11 jaar wordt de stap naar een volwaardig veld gemaakt.

Voor de verschillende niveaus en leeftijdscategorieën worden verschillende ballen gebruikt. Deze zijn specifiek om kinderen zo goed mogelijk te leren spelen. Afhankelijk van de groep waar uw kind in speelt wordt er van een bepaalde bal gebruik gemaakt.
De volgende soorten ballen worden gebruikt (leeftijd ter indicatie):

  • Rode ballen: Deze zijn iets groter en worden gebruikt voor de eerste kennismaking. Leeftijdscategorie is 6 tot 8 jaar.
  • Oranje ballen: Zodra kinderen van 6 tot 8 jaar door de eerste fase van ervaring heen zijn, worden oranje ballen gebruikt. Deze zijn makkelijker te raken en te spelen.
  • Groene ballen: Op een groot veld spelen kinderen van 10 tot 11 jaar met deze ballen. De ballen zijn reactiever waardoor zij eenvoudiger op een groot veld kunnen spelen.
  • Gele ballen: Dit zijn de traditionele gele ballen. Kinderen vanaf circa 12 jaar kunnen met deze ballen gaan spelen.

Soorten trainingen
Standaard bieden we trainingen aan voor tennis en padel. Bij voldoende animo bieden we ook squashtraining voor jeugd aan.

Kennismakingslessen
Om er achter te komen of uw kind tennis of padel echt leuk vindt bieden we een serie van 10 kennismakingslessen aan. Tijdens deze kennismakingslessen zorgt Park Hoeven voor een racket en ballen. Uw kind hoeft als deelnemer alleen te zorgen voor gepaste sportkleding en sportschoenen.

Met het kennismakingspakket kan u kind trainingslessen volgen bij Park Hoeven zonder lid te zijn van de vereniging. Gedurende de periode dat u kind de trainingen volgt kan hij of zij buiten de lestijden gratis gebruik maken van de tennis-, padel of squashbanen om vrij te spelen. Een baan reserveren gaat via de ledenadministratie door een email te sturen naar eitartsinimdanedeL.[antispam].@ParkHoeven.nl. Als uw kind na afloop van de introductieperiode besluit door te gaan is lidmaatschap van de vereniging verplicht. Uw kind wordt dan automatisch ook lid van de tennisbond KNLTB.

Tussentijds instromen
Tussentijds instromen kan alleen in overleg met de trainingscoördinator voor de jeugd via dgueJ.[antispam].@ParkHoeven.nl. In overleg met de hoofdtrainer wordt gekeken of het mogelijk is om uw kind in een bestaande groep in te passen. Het trainingstarief zal in dat geval pro rato worden aangepast.

Voor vragen over de trainingen voor de junioren kunt u contact opnemen met de jeugdcommissie via dgueJ.[antispam].@ParkHoeven.nl

Volg ons op social media!

 

 

Laatste nieuws T.S.V. Park Hoeven

Heineken van Tilburg Toernooi

Datum: 22 april 2024
Van 29 juni - 7 juli 2024 organiseert Park Hoeven het Heineken van Tilburg toernooi. Meer informatie volgt binnenkort, maar inschrijven kan al via ...

Inschrijven zomercompetitie Padel

Datum: 10 april 2024
Beste Padellers van Park Hoeven,     De zomercompetitie Padel 2024 vindt plaats in de maanden juni en juli. (7 juni – 7 juli 5 speeldagen en even...

Nieuwsbrief maart 2024

Datum: 11 maart 2024
Op zaterdag 6 januari j.l. hebben we het nieuwe jaar ingeluid met een drukbezochte sportieve middag, waarbij zowel junioren als senioren onderlinge...
Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale werking van de website.
Instellingen