park-hoeven-logo-2021-web

Nieuwsbrief maart 2024

Geplaatst op 11-03-2024  -  Categorie: Algemeen

Op zaterdag 6 januari j.l. hebben we het nieuwe jaar ingeluid met een drukbezochte sportieve middag, waarbij zowel junioren als senioren onderlinge wedstrijden hebben gespeeld.
Voor iedereen was er soep en stokbrood en na afloop werd er natuurlijk geproost met champagne en oliebollen. Vanwege de vele enthousiaste reacties is deze activiteit zéker voor herhaling vatbaar.
Bedankt Bart, Peter, Yvonne en Anita en natuurlijk ook alle andere vrijwilligers voor de geweldige organisatie!

Inmiddels staat het voorjaar weer voor de deur. Al het groen op ons park wordt weer voorjaarsklaar gemaakt. Dit jaar zullen er ook nieuwe planten en bomen geplaatst worden, zodat het park er weer mooi groen bij ligt. En er is een put geslagen om alles in de zomer goed te beregenen. Dank aan de onderhoudsploeg die elke week op maandag alles keurig netjes maakt.

Voorjaar betekent ook een nieuw seizoen vol toernooien en andere sportieve activiteiten bij onze vereniging. In deze nieuwsbrief is te lezen wat de verschillende commissies voor ons in petto hebben.

Alle nieuwe leden heten wij van harte welkom bij onze vereniging!
Sluit vooral aan bij de pintavond (husselactiviteit tennis) op maandagavond, tennisochtenden, squash clubavond op woensdag of meld je aan als vrijwilliger, zodat je andere leden leert kennen en vooral veel kunt gaan tennissen, squashen en padellen.

Save the date: Dinsdagavond 28 mei a.s. vindt de Algemene Ledenvergadering plaats. Het is belangrijk dat alle leden meedenken over de toekomst van onze mooie vereniging. Laat je stem horen en noteer deze datum alvast in je agenda.

Wij wensen alle leden een mooi en sportief tennis-, squash- en padelseizoen!

Namens het bestuur,

Janette van der Vleugel
Secretaris Park Hoeven

27e Lente Toernooi Powered by De Smaekmakers Uden
Van 23 maart t/m 31 maart a.s. vindt het 27e Lente Toernooi plaats op ons park.
Daar HUBO gestopt is in Uden en zijn naam niet meer verbindt aan dit toernooi zijn wij op zoek gegaan naar een nieuwe sponsor. De Smaekmakers Uden is bereid gevonden om als hoofdsponsor van dit prachtige toernooi op te treden. Dus vergeet niet als je in het dorp bent om een hapje of drankje te nuttigen bij David en Reno van De Smaekmakers!

Ook dit jaar zijn er weer leuke dagprijzen te winnen die worden toegekend door een systeem dat iedere dag random bepaalt welke dagspelers een leuke dagprijs in ontvangst mogen nemen.
Wij zien jullie natuurlijk allemaal op de finaledag van 31 maart om alle finalisten aan te moedigen.
Inschrijven kan nog t/m 9 maart via Toernooi.nl
Schrijf je snel in, want vol = vol!

Noteer ook alvast de volgende data in je agenda:

  • Heineken Van Tilburg Toernooi van 29-06-2024 t/m 07-07-2024
  • Udense Clubkampioenschappen van 31-08-2024 t/m 08-09-2024

Afsluiting Koffieochtend
Dit jaar vindt de jaarlijkse afsluiting van de Koffieochtend plaats op dinsdagochtend 26 maart.
Wees er bij, want deze ochtend worden de winnaars bekend gemaakt en de schitterende prijzen uitgereikt. Tevens zorgt onze grote organisator Nell Dirks voor een heerlijke versnapering bij de koffie.

Laddercompetitie Tennis en/of Padel
De laddercompetitie is reeds van start gegaan voor zowel Tennis als Padel.
Heb je het gemist, schrijf je dan nog snel in.
Heerlijk samen dubbelen of enkelen en je krachten meten met andere leden van Park Hoeven.
Voor meer informatie kijk bij “Laatste Nieuws” op de website van Park Hoeven.

Arnold Moolhuizen
Commissie Toernooien en Recreatieve Zaken

Prijsaanpassingen Horeca
Zoals tijdens de ALV in november 2023 besproken was de verwachting dat de consumptieprijzen in 2024 aangepast zouden moeten worden. Op dat moment was nog niet precies duidelijk met welk percentage. Nu er meer duidelijkheid is over de accijnsverhoging en de zogenaamde suikertaks heb ik een doorberekening gemaakt en dit voorgelegd aan het bestuur. Tijdens de bestuursvergadering van dinsdag 6 februari j.l. is besloten om de consumptieprijzen met ingang van 1 maart a.s. aan te passen. De gemiddelde verhoging komt uit op 8%.

Bardienst planning 2024
Zoals jullie weten is Theo van de Donk per 1 februari 2024 gestopt als bardienstplanner. Theo heeft zich hiervoor ruim 12 jaar ingezet, waarvoor wij hem als vereniging erg dankbaar zijn. Omdat er geen opvolger is voor Theo hebben wij als bestuur besloten om het plannen van de bardiensten bij de leden neer te leggen. Met de KNLTB-club app kun je vrij eenvoudig zelf je bardienst inplannen:

  • Open de KNLTB ClubApp
  • Ga naar “Club”
  • Ga naar “Diensten”
  • Zoek een beschikbare dienst en schrijf in 

Het verkopen van bardiensten aan een barvrijwilliger wordt door het bestuur van Park Hoeven niet meer ondersteund. Bardiensten kunnen alleen nog maar worden afgekocht worden bij de vereniging.

Met sportieve groeten,

Gerard van der Ven
Facilitair (Bar- en Accomodatiecommissie)

Berichten van de Jeugdcommissie
Sinds het begin van dit jaar hebben we een groepsapp voor alle jeugdleden vanaf 15 jaar en alle ouders van de jongere jeugdleden, waarin we regelmatig activiteiten en toernooien in de buurt plaatsen. In deze app vragen we soms ook om hulp zodat de jeugdcommissie leuke activiteiten kan blijven organiseren.

Zondag 10 maart a.s. vindt ons jaarlijkse Ouder-Kind Toernooi plaats waarbij dit jaar ook alle senior leden uitgenodigd zijn om deel te nemen met hun zoon, dochter, buurjongen, -meisje, nichtje of neefje onder de 18 jaar. Wij hebben er al veel zin in!
De inschrijving is inmiddels gesloten, maar iedereen is natuurlijk van harte welkom om de spelers te komen aanmoedigen.

Een week later, op 17 maart, organiseren we samen met alle tennisclubs binnen de gemeente Maashorst een sportieve wedstrijddag waarbij alle jeugdleden tegen leeftijdsgenoten een aantal wedstrijden spelen. Jeugdleden van de diverse clubs kunnen elkaar op deze manier beter leren kennen, zodat zij vaker samen kunnen tennissen en deelnemen aan de competitie en toernooien in de regio. Inschrijven voor deze leuke activiteit kan nog tot en met 2 maart a.s. bij de jeugdcommissie jeugd@parkhoeven.nl

Het jaarlijkse kamp van 2 dagen in de meivakantie, met 1 overnachting in het clubgebouw, is alweer bijna in zicht. Dit fantastische jeugdkamp met zowel sportieve als leuke en spannende activiteiten vindt dit jaar plaats op 29 en 30 april en niet op 29 en 30 mei zoals eerder gecommuniceerd.

Onze jeugdcommissie heeft de laatste tijd aardig wat versterking gekregen van een aantal enthousiaste vrijwilligers, waar we heel blij mee zijn. Maandelijks zitten we twee uurtjes samen om te evalueren, inspireren en realiseren we mooie activiteiten!

Anke Verbeek
Jeugdcommissie

Voorjaarscompetitie Tennis en Padel
In het voorjaar van 2024 gaat er weer fanatiek door vele leden van onze prachtige vereniging in verschillende teams van Park Hoeven getennist worden in de diverse competities.

De Voorjaarscompetitie Tennis 2024 begint op 5 april en eindigt op 14 juni. Op vrijdagavond wordt er weer om en om gespeeld: HD en DD op de ene vrijdagavond en GD op de andere vrijdagavond. Ook dit jaar bestaat de competitie op vrijdagavond uit 5 wedstrijddagen. De overige competities op dinsdagochtend, donderdagavond, vrijdagmiddag, zaterdag en zondag bestaan uit 7 wedstrijddagen.

Even wat getallen met betrekking tot de Voorjaarscompetitie Tennis 2024:
Aan de Voorjaarcompetitie Tennis 2024 gaan in totaal 36 teams meedoen:
1 Senioren team op Dinsdag
2 Senioren teams op Donderdag
18 Seniorenteams op Vrijdag
7 Seniorenteams op Zaterdag
1 Seniorenteam op Zondag en 7 Juniorenteams op Zondag

Met 36 teams hebben we voor Park Hoeven een record inschrijving, dus het zal druk worden op ons prachtige park en er dient een mooie puzzel gelegd worden om alle teams goed in te delen.
We hopen dan ook op begrip voor de beperkte mogelijkheid tot vrij tennissen op de “competitie-momenten”.

De Voorjaarscompetitie Padel 2024 begint op 5 april en eindigt op 20 mei.
Aan deze competitie gaan in totaal 7 teams meedoen:
3 Seniorenteams op Vrijdag
1 Seniorenteam op Zaterdag
1 Seniorenteam op Zondag en 2 Juniorenteams op Zondag

Eddy Janssen
Commissie Competitie en Trainingen