parkhoevenlogojuli2018web

Algemene trainingsinformatie

Om je tennisspel te verbeteren en je spelplezier te vergroten kun je bij TSV Park Hoeven deelnemen aan tennistrainingen. De tennistrainingen worden bij Park Hoeven verzorgd door de KNLTB gekwalificeerd en geven op een zeer prettige manier les aan zowel kinderen als volwassenen. Joffe van der Heijden is hoofdtrainer bij Park Hoeven. 

De lessen worden gegeven op de volgende dagen en tijdvakken:

  • Maandag t/m donderdag tussen 16.00-19.00 uur (jeugd) en tussen 19.00-22.30 uur (volwassenen)
  • Vrijdag tussen 16.00-20.00 uur
  • Andere tijden in overleg

De groepsindeling wordt gemaakt op basis van tennsniveau en leeftijd, en er wordt zo veel mogelijk rekening gehouden met de opgegeven wensen (voorkeur medespelers en beschikbaarheid).  Zodra de indeling gemaakt is, wordt deze gepubliceerd op deze website. Wanneer de indeling niet naar wens is, dan kunt u op dat moment contact opnemen met de trainingscoördinator of trainer. Dan wordt alsnog gekeken of ruilen mogelijk is.

Voorjaarscyclus & Najaarscyclus (jeugd en volwassenen) 
In het voorjaar, vanaf begin januari, wordt er een trainingscyclus van 20 trainingen aangeboden (tot de zomervakantie) en in het najaar, direct na de zomervakantie tot aan de Kerstvakantie, een cyclus van 15 trainingen. Tussentijds instromen is mogelijk wanneer er nog plek is in bestaande groepen en niveau aansluit. Gedurende het trainingsseizoen kan bij voldoende deelnemers ook tussentijds een nieuwe groep starten indien er banen en trainers beschikbaar zijn. De kosten zijn dan naar rato van het aantal vooraf afgesproken aantal trainingsuren.

Introductielessen (jeugd en volwassenen) 
Als u nog geen lid bent van Park Hoeven, kunt u eenmalig een serie introductielessen volgen. Dit betekent dat u trainingslessen kan volgen bij Park Hoeven zonder al lid te zijn van de vereninging. Gedurende de periode dat u de trainingen volgt (een periode van een half jaar) kan u buiten de lestijden gratis gebruik maken van de tennisbanen om vrij te tennissen (een leenpasje voor baanreservering is bij de bar te verkrijgen).

Als u na afloop besluit door te gaan met tennissen, dient u lid te worden van de vereniging en wordt u automatisch ook lid van de tennisbond KNLTB.

Jongste jeugd 
De KNLTB wil het jeugdtennis verslavend leuk maken. Door veranderingen in wedstrijden, competities door te voeren moet tennis voor onze kinderen een aantrekkelijke sport blijven. Ook op het gebied van tennisles verandert is er veel veranderd. Jonge kinderen starten met lessen op mini-veld met iets grotere rode tennisballen. Als de kinderen dit niveau onder de knie hebben wordt over gegaan op driekwart veld en met oranje ballen gespeeld. De beginnende speler op grootveld traint met groene ballen (10-11 jaar) en pas later bij een leeftijd vanaf 11 -12 jaar wordt over gegaan op de traditionele gele tennisbal.

Selectie trainingen 
De selectiegroepen bestaan junior- en seniorleden die een bepaald prestatief tennisniveau hebben of kunnen bereiken. Deze groepen trainen 2x per week 1 uur of 2x per week 1.5 uur (afhankelijk van leeftijd) gedurende 34 weken in het jaar. Ieder jaar worden selectiegroepen in september op nieuw samengesteld door de trainers.

Aangezien TSV Park Hoeven een deel van de trainingskosten betaald, wordt er het één en ander verwacht van de selectiespelers (oa. spelen van winter- en voorjaarscompetitie en deelname aan minimaal 3 open toernooien). Iedere selectiespeler ondertekent een ieder trainingsseizoen voor aanvang van de lessen een contract waarmee hij/zij akkoord gaat met de voorwaarden.

Voor vragen over de trainingen kunt u contact opnemen met:

Alette Mulder  (Trainingscoõrdinator)
T. 06 - 41810116
E. negniniart.[antispam].@parkhoeven.nl

Volg ons op social media!

 

 

Laatste nieuws T.S.V. Park Hoeven

Inschrijving training najaar 2019 open!

Datum: 14 juli 2019
Inschrijving trainingen najaar 2019 open In de week van maandag 19 augustus 2019 start er een nieuwe trainingscyclus van 15 lessen ...

Schenking opbrengst medewerkersavond aan Stichting Uden Hartveilig

Datum: 14 juli 2019
Beste leden van Park Hoeven, Het is een goed gebruik dat de jaarlijkse opbrengst van de medewerkersavond geschonken wordt aan een goed doel in Ude...

Pasweken clubkleding Park Hoeven

Datum: 12 juli 2019
Beste leden, Binnenkort vinden weer de pasweken plaats van onze clubkleding bij Van Tilburg Sport in Nistelrode. De pasweken lopen van maandag 5 ...
Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale werking van de website.
Instellingen