park-hoeven-logo-2021-web

Algemene informatie tennistraining

 Om je tennisspel te verbeteren en je spelplezier te vergroten kun je bij TSV Park Hoeven deelnemen aan tennistrainingen. De tennistrainingen worden bij Park Hoeven verzorgd door de KNLTB gekwalificeerd en geven op een zeer prettige manier les aan zowel kinderen als volwassenen. Joffe van der Heijden is hoofdtrainer bij Park Hoeven. 

De lessen worden gegeven op de volgende dagen en tijdvakken:

  • Maandag t/m donderdag tussen 16.00-19.00 uur (jeugd) en tussen 19.00-22.30 uur (volwassenen)
  • Andere tijden in overleg

De groepsindeling wordt gemaakt op basis van tennsniveau en leeftijd, en er wordt zo veel mogelijk rekening gehouden met de opgegeven wensen (voorkeur medespelers en beschikbaarheid).  Zodra de indeling gemaakt is, wordt deze gepubliceerd op deze website. Wanneer de indeling niet naar wens is, dan kunt u op dat moment contact opnemen met de trainingscoördinator of trainer. Dan wordt alsnog gekeken of ruilen mogelijk is.

Voorjaarscyclus & Najaarscyclus (jeugd en volwassenen) 
In het voorjaar, vanaf begin januari, wordt er een trainingscyclus van 20 trainingen aangeboden (tot de zomervakantie) en in het najaar, direct na de zomervakantie tot aan de Kerstvakantie, een cyclus van 15 trainingen. Tussentijds instromen is mogelijk wanneer er nog plek is in bestaande groepen en niveau aansluit. Gedurende het trainingsseizoen kan bij voldoende deelnemers ook tussentijds een nieuwe groep starten indien er banen en trainers beschikbaar zijn. De kosten zijn dan naar rato van het aantal vooraf afgesproken aantal trainingsuren.

Jongste jeugd 
De KNLTB wil het jeugdtennis verslavend leuk maken. Door veranderingen in wedstrijden, competities door te voeren moet tennis voor onze kinderen een aantrekkelijke sport blijven. Ook op het gebied van tennisles verandert is er veel veranderd. Jonge kinderen starten met lessen op mini-veld met iets grotere rode tennisballen. Als de kinderen dit niveau onder de knie hebben wordt over gegaan op driekwart veld en met oranje ballen gespeeld. De beginnende speler op grootveld traint met groene ballen (10-11 jaar) en pas later bij een leeftijd vanaf 11 -12 jaar wordt over gegaan op de traditionele gele tennisbal.

Selectie tennistrainingen 
De selectiegroepen bestaan junior- en seniorleden die een bepaald prestatief tennisniveau hebben of kunnen bereiken. Deze groepen trainen 2x per week 1 uur of 2x per week 1.5 uur (afhankelijk van leeftijd) gedurende 34 weken in het jaar. Ieder jaar worden selectiegroepen in september op nieuw samengesteld door de trainers.

Aangezien TSV Park Hoeven een deel van de trainingskosten betaald, wordt er het één en ander verwacht van de selectiespelers (oa. spelen van winter- en voorjaarscompetitie en deelname aan minimaal 3 open toernooien). Iedere selectiespeler ondertekent een ieder trainingsseizoen voor aanvang van de lessen een contract waarmee hij/zij akkoord gaat met de voorwaarden.

Squash- en padeltrainingen 
Op maandag 6 januari start de eerste lessenserie voor padel. Een serie van 20 lessen van 1 uur op 1 padelbaan. Hoofdtrainer Joffe van der Heijden zal de lessen verzorgen op maandagavond.

Vanaf 6 januari is het tevens mogelijk squashtrainingen te volgen. Mark Verschuren zal op maandag 6 januari starten met het geven van de squashlessen (10 lessen van 1 uur). Hiervoor worden 2 squashbanen gebruikt. Deze trainingen zijn ook op maandagavond.

Introductielessen (jeugd en volwassenen) 
Als u nog geen lid bent van Park Hoeven, kunt u eenmalig een serie introductielessen volgen. Dit betekent dat u trainingslessen kan volgen bij Park Hoeven zonder al lid te zijn van de vereninging. Gedurende de periode dat u de trainingen volgt kan u buiten de lestijden gratis gebruik maken van de tennis-, squash of padelbanen om vrij te spelen (een leenpasje voor baanreservering is bij de bar te verkrijgen).

Als u na afloop besluit door te gaan met tennis, squash of padel, dient u lid te worden van de vereniging en wordt u automatisch ook lid van de tennisbond KNLTB.

Kosten Recreatieve Tennistraining:


Restitutie van het trainingsgeld is niet mogelijk, bijv. ivm blessure, ziekte etc.

De kosten voor de trainingen worden door middel van een machtiging van uw bank- of girorekening afgeschreven. U ontvangt de factuur per e-mail.

Kosten Selectie Tennistraining: 

Selectie (in de leeftijdscatagorie; t/m 10 jaar, t/m 12 jaar, t/m 14 jaar, t/m 17 jaar en senioren)

20 weken

 

15 weken

2 x 1,5 uur (min. 18 weken evt aangevuld met 2 theorie/conditie lessen)

2 x 1,5 uur (min. 13 weken evt aangevuld met 2 theorie/conditie lessen)

€  195,--  p/p

 

€  146,25 p/p

20 weken

 

15 weken

2 x 1 uur (min. 18 weken evt aangevuld met 2 therorie/conditie lessen)

2 x 1 uur (min. 13 weken evt aangevuld met 2 therorie/conditie lessen)

€  130,00 p/p

 

€    97,50 p/p

Opvulling Selectie (op uitnodiging van trainer)

20 weken  

 

15 weken

1 x 1,5 uur (minimaal 18 weken waarvan evt 2 theorie/conditie lessen)

1 x 1,5 uur (minimaal 13 weken waarvan evt 2 theorie/conditie lessen)

€  165,--  p/p

 

€  123,75 p/p


10 weken

op dinsdagavond

maximaal 6 personen

€  80,--  p.p.

Voor vragen over de trainingen kunt u contact opnemen met:

Eddy Janssen

E. negniniartsinnet.[antispam].@parkhoeven.nl

Hein Rooijakkers (squashtrainingscoördinator & padeltrainingscoördinator)
E. negniniarthsauqs.[antispam].@parkhoeven.nl
E. negniniartledap.[antispam].@parkhoeven.nl

 

Volg ons op social media!

 

 

Laatste nieuws T.S.V. Park Hoeven

Medewerker van het jaar 2022: Bart Verheijden!

Datum: 25 juli 2022
Beste leden van Park Hoeven, Afgelopen zaterdag hebben we een gezellige medewerker avond beleefd en zijn alle medewerkers lekker verwend met een h...

Top resultaat Park Hoeven squash team 2

Datum: 16 juli 2022
Begin juli zijn de laatste wedstrijden van de Kleine Kompetitie squash gespeeld. Park Hoeven heeft hier met 3 teams (4 als we onze nieuwe leden uit...

Afscheid trainer Mike Claasen op zaterdag 9 juli 2022

Datum: 05 juli 2022
Beste leden van Park Hoeven,   Op zaterdag 9 juli ’22 zullen wij afscheid nemen van onze trainer Mike Claasen rond de klok van 15.00 uur tijdens ...
Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale werking van de website.
Instellingen